lauantai 8. marraskuuta 2014


Kansanmusiikkiyhtye Puhti.
Musiikkitalossa järjestetään perjantaina ja lauantaina 7.-8.11.2014 Sibelius-Akatemian ja Suomen Arvostelijain Liitto ry:n yhteinen Musiikkikritiikkiseminaari teemalla: Älkää ampuko kriitikkoa! Perjantain ohjelma lähti vauhdikkaasti käytiin Puhtin perinneteknologisella esityksellä, kun itse esityksestä vastasi kansanmusiikkiyhtye Puhti. Musiikkikritiikkiseminaarin virallisen puolen avasi professori Gustav Djupsjöbacka avajaistervehdyksellään.
Professori Gustav Djupsjöbacka.
Gustav Djupsjöbacka ja säveltäjä Kimmo Hakola paneelikeskustelussa.
Aija Puurtinen, Otso Kantokorpi ja Siskotuuli Toijonen keskustelevat.


Tämän jälkeen ohjelmassa seurasi paneelikeskustelu aiheesta: Mihin kritiikkiä tarvitaan? Aiheesta olivat keskustelemassa professori Gustav Djupsjöbacka, säveltäjä Kimmo Hakola, Mut Aija Puurtinen ja kriitikko Otso Kantokorpi. Keskustelua johdatteli kulttuuritoimittaja Siskotuulikki Toijonen.

Baritoni Petteri Salomaa ja pianisti Ilmo Ranta.
Tässä on menossa laulu kriitikoista.


Ennen lounastaukoa oli vielä kulttuurituokio, kun baritoni Petteri Salomaa ja pianisti Ilmo Ranta virittivät musiikilla kuulijat lounastunnelmiin. Ensin tuli Oskar Merikannon Itkevä huilu Larin Kyöstin sanoin ja sitten Hugo Wolfin Abschied, jonka sanoista vastasi Edouard Mörike.
Erkki Korhonen
Kimmo Sarje

Lounastauon jälkeen Erkki Korhonen kävi valistamassa seminaariyleisöä Sibeliuksen Juhlavuoden (2015) tapahtumista. Ensivuonna toteutuvaan säveltäjän sävellyskilpailuun tuli ennätykselliset 639 kilpailusävellystä, jotka ovat nyt ruodittavana. Erkin jälkeen puheenvuoron sai taiteilija ja FT Kimmo Sarje, joka kertoi aiheesta: Kritiikki taiteena. Ennen työpajatyöskentelyyn siirtymistä musiikinhistorian professori ja kriitikko Veijo Murtomäki kertoi aiheenaan: Kriitikko työstään. Loppu seminaaripäivästä oli varattu työskentelyyn työpajoissa, joita oli kaksi: jazmusiikkia ja konserttimusiikkia varten.
Veijo Murtomäki

Ei kommentteja: