lauantai 11. heinäkuuta 2015


 
SuomiAreena - tuo viikon mittainen MTV:n ja Porin kaupungin järjestämä yhteiskunnallinen keskustelutapahtuma - järjestetään Porissa 11.-17.7.2015 kymmenennen kerran ja juhlavuoden teemana on tänä vuonna opetus ja kulttuuri. SuomiAreena - tilaisuuksia tapahtumassa on 160 ja puhujia 800 - järjestetään samaan aikaan Porin Jazzin kanssa. Tänään lauantaina 11.7.2015 klo 10 SuomiAreena lähti kuitenkin käyntiin Tampereen Tammelantorin pohjoislaidasta keskustelutilaisuudella, jonka aiheena oli: Mihin uusi hallitus vie Suomen liikennepolitiikkaa? Tätä Tampereen tilaisuutta oli avustavana järjestäjänä myös edesauttamassa paikallinen Aamulehti. Ulkopaikkakuntalaisille vielä tiedoksi, että torimme sommiteltiin jo vuoden 1887 Tammelan asemakaavaan, mutta itse Tammelantori avattiin käyttöön 7.7.1900.
 Kimmo Rahkamo (vasemmalla) ja Otto Lehtipuu.
 Pekka Möttö (vasemmalla) ja Ari Jalonen.

Paneelikeskustelun osallistujat olivat Kimmo Rahkamo (Fennia Rail Oy:n toimitusjohtaja), Otto Lehtipuu (diplomi-insinööri ja VR-Yhtymän ympäristö- ja yhteiskuntasuhteiden johtaja sekä entinen Helsingin kaupunginvaltuuston puheenjohtaja ja Stadion-säätiön hallituksen puheenjohtaja), Pekka Möttö (halpabussiyhtiö Onnibus.com Oy:n toimitusjohtaja) sekä Ari Jalonen (paloesimies, kansanedustaja Satakunnan vaalipiristä, Perussuomalaisten eduskuntaryhmän 2. puheenjohtaja, liikenne- ja viestintävaliokunnan sekä puhemiesneuvoston jäsen). Keskustelua Tammelantorin tilaisuudessa johdattelivat Aamulehden päätoimittajat Jouko Jokinen ja Jorma Pokkinen.

Jo' Buddy viihdytti keskustelun väliajalla.
 
Alkupuoli keskustelutilaisuudesta sujui hieman varovaisissa merkeissä ja tähän oli varmasti epävakaa sää myös vaikuttamassa. Väliajan jälkeen toinen tunti jo nostatti keskustelun lentoon, kun päästiin tunteita herättävään Tampereen raitiovaunuliikenteeseen kantaa ottamaan.


Ei kommentteja: