torstai 16. lokakuuta 2014 Kapellimestari Antti Rissanen

Tampere-talon suuri sali - Pohjoismaiden suurimmassa kongressi ja konserttitalossa - tarjoaa tiistaina 4.11.2014 näyttävät puitteet keväällä perustetun Tampere Pops-orkesterin avauskonserttiin. Orkesteri on saanut johtajakseen pasunisti-sovittaja Antti Rissasen ja avauskonsertin solistivaljakoksi ovat valjastetut vuoden 2012 The Voice of Finland-kilpailusta tuttu Saara Aalto ja Tuliset Tenorit-konserttikiertueestakin jälkensä jättänyt Pentti Hietanen. Hietanen tuo konserttiin myös kaksi tytärtään, Inan ja Roosan. Avauskonsertin polkaistaan käyntiin Hollywoodin musiikkihelmillä ja lavalla nähdään myös korkealta trumpettiaan soittava sovittajalahjakkuus Suomen viihdemaailmalle, Tero Lindberg. Rissasella ja Lindbergillä on kummallakin konsertissa omat instrumenttisoolonumeronsa.

 Tero Lindberg

Tampere Pops-orkesteri on isoimmillaan 26-henkinen ryhmä, joka on koottu täysiverisistä ammattimuusikoista ja kattaa niin jousiston, puhaltimet kuin säestävän komppiryhmänkin. Jousiston soittajat tulevat mm. suoraan Tampere Filharmonian soittajakunnasta. Orkesterille on keväällä perustettu yhdistys, jonka puheenjohtajana toimii Tampere Filharmonian viulisti István Szalay. Hän on jo pitkään pohtinut kollegojensa kanssa, että Tampereelle tarvittaisiin täysin ammattimaisesti toimiva ja joustava orkesterikokoonpano erilaisiin viihdemusiikin tarpeisiin.  

 István Szalay

Kapellimestari Antti Rissanen on vuosittain mukana noin 120 konsertissa. Usein hänet on nähty soittamassa UMOn riveissä pasuunaa ja nykyään hän on yksi UMOn kapellimestareista. Helsingissä toimivan The Great Helsinki Swing big bandin pääkapellimestariksi Antti päätyi vuonna 2006 ja vuodesta 2001 lähtien hänen johdossaan on ollut Finnish Junior All Star big band, jonka soittajisto koostuu Suomen big band-yhdistyksen nuorista suomalaisista tulevaisuudenlupauksista. Vuonna 2003 Antti Rissanen aloitti myös Imatra big bandin johtajana sekä debytoi Vantaan viihdeorkesterin kapellimestarina vuonna 2010. Ulkomailla Rissanen tunnetaan kansainvälistä uraa tekevänä jazzpasunistina ja Moskovan "George Garanian" big bandin vierailevana ylikapellimestarina vuodesta 2010 lähtien: Venäjällä hänet tosin tunnetaan paremmin nimellä Antti Martin. Vierailukutsuja on tullut ainakin Saksan Berliinin, Kölnin ja Hampurin radioiden big bandeistä. Amerikassa asuessaan vuosina 1999-2000 Rissanen soitti mm. Charles Mingus big bandissa, Dizzy Gillespie big bandissa ja Charles Tolliverin big bandissa. 25 Euroopan maan sekä Venäjän ja USA:n lisäksi Antti Rissanen on kiertänyt myös mm. Brasiliassa, Kuubassa ja Afrikassa. 


Saara AaltoAntti Rissasen kuusivuotiaana Kotkan-Seudun musiikkiopistossa pianolla alkanut musiikinopiskelu jatkui Sibelius-Akatemiassa klassisella pianonsoitolla, jazzmusiikilla ja orkesterinjohtamisella. Oppia lisää hän haki Berliinin "Hanns Eisler"-musiikkikorkeakoulusta ja jatkoi New Yorkissa (The New School University). Vuonna 2001 Rissanen valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta ja valmistelee parhaillaan tohtorikoulutuksen lopputyötään sekä opettaa puhaltimien vastuuopettajana Metropolian Pop/jazz-musiikin koulutusohjelmassa. Vuodet 2007-2011 hän viihtyi lehtorina Sibelius-Akatemian jazzmusiikin koulutusohjelmassa. Kiitosta on tullut myös eri palkintojen muodossa; vuonna 2001 Antti Rissanen voitti kansainvälisen "Rich Matteson"-jazzkilpailun Lahdessa sekä vuonna 1998 kansainvälisen "Frank Rosolino"-jazzpasuunakilpailun. Toisen palkinnon hän sai vuonna 1996 Frankfurtin radion big band-sävellyskilpailussa ja Lieksan Vaskiviikot nimesi hänet vuoden vaskisoittajaksi vuonna 2002 toisena jazzmuusikkona sitten vuoden 1988 tittelin perustamisen. Vuosi 2008 toi mukanaan Imatra big band festivalin ensimmäisen IBBF Award-palkinnon big band-musiikin hyväksi tehdystä työstä.


Pentti HietanenNautinnollinen ilta Tampere-talossa loistavan Tampere Pops-orkesterin ja erinomaisten solistien kyydissä käynnistyy klo 19 tiistaina 4.11.2014. Klo 17 pääset jo nautiskelemaa halutessasi buffetpöydän antimista. 85 € hintainen VIP-lippu sisältää konserttilipun lisäksi aisteja hivelevän buffetpöydän (ruokajuomana jäävesi), tervetuliaismaljan sekä väliaikatarjoiluna kahvi/tee konserttileivoksen kanssa. VIP-paketin hinta ilman buffetpöytää (sis. konserttilippu, tervetuliaismalja ja väliaikatarjoilu) on 55 €. Riemullisia ja ikimuistoisia hetkiä Hollywoodin  musiikkihelmien parissa hulppeassa seurassa! 


Ei kommentteja: